10 tuti tipp, amivel növelheted otthonod értékét

Ingatlantájoló.hu 2019.04.24 13:51:53

A lakásfelújításnak általában két célja lehet: az egyik, hogy egy szebb, korszerűbb otthonban éljünk, a másik, hogy növeljük az értékét, ha épp most szeretnénk eladni az ingatlant. Persze lehet mind a kettő egyszerre cél, sőt fontos, hogy az értéknövekedést akkor is szem előtt tartsuk, ha csak a saját kedvünkre újítunk fel, és nem szándékozunk elköltözni a közeljövőben.


 

Egyszóval, ha már lakásfelújítás, akkor érdemes olyan projektbe fogni, aminek eredményétől, nemcsak mi érezzük majd jobban magunkat, hanem otthonunk értéke is nőni fog. Ehhez gyűjtöttük most össze a legjobb ötleteket.

Alakítsd át a helyiségeket úgy, hogy nagyobbnak látszódjanak, mint amekkorák valójában

Mindenki szereti a tágas tereket, ám egy kis lakásban nehéz a tágasság érzetét megteremteni, mint ahogyan egy nagy lakást is el lehet rontani, rossz berendezéssel. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a tereket, és se nagyobb, se kisebb bútorokat ne vegyünk, mint ami az adott helyiségbe illik. Sokat tehetünk még a tágasság érzetéért világos színekkel, légies, kecses berendezési tárgyakkal.

Kép forrása: theeverygirl.com

Nem kell mindennek vadiújnak lennie

Ha valami jó állapotú és szép, azt nem kell feltétlenül lecserélni. A patinás darabok éppen azok, amik karaktert adnak egy lakásnak, amelyektől otthonosabbá válik.

Kép forrása: pinterest.com

Egy gardrób mindig jó befektetés

Legyen az egy külön helyiség, amit a család minden tagja használ, vagy nyíljon csak az egyik hálószobából, egy gardróbot mindig érdemes csináltatni. Nincs hely hozzá? Mielőtt ezt kimondanánk, gondolkozzunk el rajta, mekkora helyet foglalnak egy-egy hálószobában a tárolóbútorok. Ha leválasztunk egy gardróbot, kisebb lesz ugyan a szoba, de ezektől a bútoroktól is megszabadulhatunk.

Kép forrása: homestratosphere.com

A konyha a legfontosabb!

A legjobb befektetés mindenképp a konyha. A vásárlók ezt nézik meg legelőször a hirdetésben, és állapota döntő lehet, azoknál a vevőknél, akik azonnal költözhető lakást keresnek.

Szépen felújított lakás gyönyörű konyhával Lipótvárosban

Még több képért kattintson a fotóra!

Minél több, annál jobb tárolóhely

Ha tárolóhelyről van szó, nincs olyan, hogy elég. Egy új beépített szekrény, és a hely tárolóbútorokkal való lehető legjobb kihasználása mindig kifizetődik.

Kép forrása: homestratosphere.com

Egy vödör festék csodákat tehet

A festés a legolcsóbb módja a lakásfelújításnak, ugyanakkor teljesen újjávarázsolhatja otthonunkat. Csak arra figyeljünk, hogy inkább semleges színeket válasszunk.

Kép forrása: realhomes.com

Energiahatékonyságot célzó beruházások

Ha valamivel igazán sokat lehet spórolni, azok az energiahatékonyságot célzó felújítások, ezért a vevők is az olyan ingatlanokat keresik, ahol korszerű a szigetelés, a fűtésrendszer, vagy a világítás. Ezeknek a beruházásoknak az ára pedig akkor is megtérül, ha nem szeretnénk eladni otthonunkat.

Kép forrása: sempersolaris.com

A fürdőszoba felújítás is nagyon megéri

A konyha után a fürdőszoba állapota a leginkább döntő vásárlásnál, ezért ebbe is érdemes invesztálni.

Gyönyörű lakás szépen felújított fürdőszobával és konyhával a XII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Hívjunk profi belsőépítészt!

Ha kifejezetten azért vettük a lakást, hogy felújítva nagy haszonnal eladjuk, akkor minden bizonnyal olyan környéken van, ahol a hosszú- és rövid távú lakáskiadás is jövedelmező. Aki itt keres befektetési lehetőséget, az értékelni fogja a profi belsőépítész által kialakított tereket, még akkor is, ha a lakás ára így lényegesen magasabb.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

A külső legalább ennyire fontos!

A háznézőbe érkező vevőt a portát látják meg legelőször, ezért fontos, hogy a ház előtt az utca, a kapu, a kerítés, az udvar, a kert, a homlokzat és a bejárat is rendben legyen. Erre érdemes áldozni.

Kívül-belül gyönyörű családi ház Nagykanizsán

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások