Így lesz egy templomból trendi fogadó!

Ingatlantájoló.hu 2016.12.15 06:57:15

A magyarországi falusi iskolákhoz hasonlóan az amerikai kisvárosokban is egytantermes kisiskolák szolgálták régebben az oktatást. Az ilyen épületeket a legkülönbözőbb módokon próbálják ma hasznosítani, de nem valószínű, hogy sok régi iskolából lett volna olyan menő fogadó, mint ebből az 1893-ban épült iskolából Catskillsben, New York államban. De előtte még templom is volt! Nézzük, hogyan ment át ezen az átalakuláson!


Bronson Bigelownak és feleségének már volt egy víkendháza Sullivan megyében, mikor 2012-ben meglátták, hogy a város gospel temploma, mely korábban iskola volt, eladó. Nem tudtak ellenállni, és megvásárolták, hogy megmentsék a pusztulástól, de ekkor még fogalmuk nem volt róla, hogy egy olyan fogadót varázsolnak belőle, mely 2015-ben bekerül a 25 legjobb hotel közé.


Kép forrása: Zillow.com

Az épület eredetileg 1949-ig működött iskolaként, majd az 50-es években gospel templommá alakították, de 2000 óta gyakorlatilag üresen állt. A Bigelow házaspár az első egy évet felújítással és a szerkezet megóvásával, restaurálásával töltötte. Majd beépítették a tetőteret, melyben két fürdőszobás szobát alakítottak ki.


Kép forrása: Zillow.com

Az alsó szint további osztásával természetesen több szobája is lehetett volna a mini hotelnek, de Bigelowék mindenképp ragaszkodtak az épület eredeti karakterének megtartásához. Olyannyira, hogy az alsó szint az eredeti ablakok, az eredeti padló, sőt az eredeti táblák megtartásával vált még autentikusabbá.


Kép forrása: Zillow.com

Az ingatlan jelenleg a piacon van és Bigelowék azoknak ajánlják, akik hétvégi házat keresnek New York közelében, vagy azért vennék meg, hogy továbbra is fogadóként üzemeltessék.

Te is valami hasonlót keresel? Íme, néhány különleges hétvégi ház, melyek befektetésnek sem utolsók.

Autentikus stílusban épült nyaraló Mencshelyen

Még több képért kattints a fotóra!

Csányi Vilmos professzor arborétuma két faházzal Nógrádban

Még több képért kattints a fotóra!

Panorámás telek két présházzal Balatonakaliban

Még több képért kattints a fotóra!

Hozzászólások