12+1 design trend, amit szívesen átmentenénk 2017-re

Ingatlantájoló.hu 2016.12.29 08:55:19

A 2017-es trend már kopogtat az ajtón, de az idei is volt olyan nagyszerű, hogy jó pár elemét bizony szívesen megtartanánk. Ha azok közé tartozol, akik év végén már kíváncsian lesik, mi lesz az új évben a trendi, és alig várják, hogy átrendezhessék otthonukat, akkor is állj meg néhány percre, és nézd meg, mit szerettünk a legjobban 2016-ban.


Famintás járólapok

A famintás járólapok a járólapok praktikusságát és könnyen tisztíthatóságát ötvözik, a fából készült padlók melegségével. Így nem csoda, hogy ezek voltak 2016 egyik kedvencei, és a padló után a falon is megjelentek.


Kép forrása: beeyoutifullife.com

Szőnyeg a konyhában

A szőnyegek sokáig kiszorultak a konyhákból, mivel nehezen tisztíthatóak, az új, könnyen tisztítható konyhai szőnyegek azonban gyorsan népszerűek lettek, és a famintás járólapokhoz hasonlóan egy kis melegséget vittek a konyhákba, akárcsak ebben a Gyenesdiási családi házban.

Még több képért kattints a fotóra!

Sárgaréz és matt fekete

Míg a konyhai és fürdőszobai csaptelepek, fogantyúk és kiegészítők éveken át ezüstben tündököltek, az idén a sárgaréz és a matt fekete vette át az uralmat. Reméljük, jövőre sem kell tőlük elbúcsúznunk.

Akril asztalok

Ahogy egyre többen keresik a kisebb lakásokat, és egyre népszerűbbé válnak a mini otthonok, sokan keresik a kis helyet elfoglaló, illetve a légiesen könnyed bútorokat. Talán ennek is köszönhető, hogy az akril asztalok voltak az idei év egyik kedvencei, és nemcsak a kis lakások, hanem a tágas villák tulajdonosai is szívesen vásárolták őket.

Halszálka minta

Legyen szó akár fa padlóról, akár metrócsempéről, az idén minden burkolat akkor volt igazán trendi, ha halszálka mintában volt felrakva.

Tapéta a hangsúlyos falon

A tapéták sokat vesztettek népszerűségükből, mikor kiderült, hogy egészségtelenebbek, mint a festett fal. Ám egy hangsúlyos falat egy-két csík tapétával kiemelni, egyáltalán nem ártalmas az egészségre, és még rendkívül jól is mutat, így nem csoda, hogy ez volt 2016 egyik legnépszerűbb trendje.

Nagyméretű művészeti alkotások a falakon

A nagyméretű művészeti alkotások alkalmasak arra, hogy a nagy üres falakat egyszerűen dekoráljuk, egy helyiség fókuszpontjai lehetnek, és a tapétához hasonlóan egy hangsúlyos falat is kiemelhetünk velük, akárcsak ennek a VII. kerületi lakásnak az étkezőjében.

Még több képért kattints a fotóra!

Festett mennyezet

Az idén mindenki mennyezetet festett, de nem olyan színűre, mint a falakat. Szerepet kaptak az élénk és a mély, sötét színek, de a mintás mennyezetet is szerettük ebben az évben.

Sötét falak

A sokáig népszerű világos és semleges színű falakkal ellentétben, idén a bátrabb, sötétebb színek kerültek előtérbe, még ha csak egy-egy falon is. Természetesen egy kis fehérrel és fémes csillogással kiegészítve, hogy ne váljanak nyomasztóvá.

Galéria a falon

Sok kisebb művészeti alkotásod, fotód van? Ahelyett, hogy szétszórnád őket a lakásban, készíts belőlük galériát egy falon. A végeredmény legalább olyan hangsúlyos, mintha egy nagyméretű művészeti alkotással díszítenéd a falat.

Lenyűgöző otthoni irodák

Ahogy az internetnek köszönhetően egyre többen dolgoznak otthonról, az otthoni irodák is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, és már nem csak egy sarokba dugott íróasztalról van szó. Az otthoni irodák designja idén ugyanolyan kiemelt szerepet kapott, mint bármely másik helyiségé.

Művészet a kertben

Ahogy az elmúlt években a konyha és a nappali is kikerültek a kertbe, úgy ma már a művészeti alkotásoknak is ugyanolyan létjogosultságuk van kint, mint bent.

Könyvek, mint dekoráció

A szép könyvek, nemcsak jó olvasmányok, de dekorációnak is kiválóak. Legyen szó akár egy kis házikönyvtárról, egy szépen elrendezett könyvespolcról, a szakácskönyvekről a konyhában, vagy néhány ott felejtett könyvről a dohányzóasztalon.

Hozzászólások