Blog lista

Újévi fogadalmak? Ezekben az otthonokban biztosan sikerül betartanod!

Ingatlantájoló.hu 2017.01.13 07:41:19

Az új évben nagyon sokan megfogadják, hogy például lefogynak, vagy leszoknak a dohányzásról. Sokan azonban inkább nem is tesznek fogadalmat, mondván, hogy úgysem sikerül majd betartaniuk. Aztán persze jönnek a magyarázkodások, „Azért nem sikerült lefogynom, mert messze van az edzőterem.” „Azért eszek gyorskajákat, mert ebben a konyhában képtelenség főzni.”

Tovább olvasom

Ennyi helyre kell bejelentened: Ha elköltözöl

Ingatlantájoló.hu 2017.01.05 07:08:56

A zökkenőmentes költözködéshez hozzátartozik az is, hogy minden hivatalos szervet és számodra fontos magánszemélyt értesíts új lakcímedről. S bár valószínűleg nem felejted el, hogy szólj a rokonaidnak, és bejelentsd a változást a közmű szolgáltatóknál, még mindig számtalan helyen kell vagy ajánlott bejelenteni új lakcímedet. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Tovább olvasom

Az ünnepek alatt is hirdeted otthonod? Így készíts visszafogott mégis lenyűgöző dekorációt!

Ingatlantájoló.hu 2016.12.21 07:32:41

Mindenki tudja, hogy nem ajánlott túldíszíteni otthonunkat, ha karácsonykor is hirdetjük, és az ünnepi időszakban is számíthatunk a lakásnézőbe érkező potenciális vevők megjelenésére. Ugyanakkor, ha gyerekeink vannak, és esetleg vendégeket is várunk, akkor nem mondhatunk le teljesen a karácsonyi dekorációról. Visszafogott mégis lenyűgöző dekorációt szeretnél? Mutatunk néhány ötletet, melyet az év végi hajrában is gyorsan elkészíthetsz.

Tovább olvasom

Így lesz egy templomból trendi fogadó!

Ingatlantájoló.hu 2016.12.15 06:57:15

A magyarországi falusi iskolákhoz hasonlóan az amerikai kisvárosokban is egytantermes kisiskolák szolgálták régebben az oktatást. Az ilyen épületeket a legkülönbözőbb módokon próbálják ma hasznosítani, de nem valószínű, hogy sok régi iskolából lett volna olyan menő fogadó, mint ebből az 1893-ban épült iskolából Catskillsben, New York államban. De előtte még templom is volt! Nézzük, hogyan ment át ezen az átalakuláson!

Tovább olvasom

Árulkodó jelek egy felújítandó háznál

Ingatlantájoló.hu 2016.11.22 07:09:46

Sokszor megéri felújítandó házat venni, hiszen ezeket az ingatlanokat áron alul kínálják. Aki pedig ért hozzá, vagy akinek fontos, hogy otthonát teljesen saját ízlése szerint alakítsa, az igazi aranybányára is lelhet egy ilyen házban. Egy felújítandó ingatlan azonban akár pénznyelő automata is lehet, amennyiben komoly statikai, szigetelési hibái vannak. Mikor nem szabad megvenni egy ilyen ingatlant? Íme, 4 figyelmeztető jel!

Tovább olvasom

Színre szín – Így használd a különböző árnyalatokat!

Ingatlantájoló.hu 2016.11.17 07:12:54

Akár az élénk, akár a visszafogottabb pasztellszíneket kedveled, biztosan ezerszer hallottad már, hogy egy szobában 2 vagy 3 színt érdemes használni. Ez azonban nem kőbe vésett szabály, így ideje, hogy megszegd, és megismerkedj a színekkel való dekoráció egy új módjával, melynek lényege, hogy egy szín különböző árnyalatait használod egy helyiségben. Mutatjuk, hogyan érj el lenyűgöző hatást ezzel a módszerrel!

Tovább olvasom

Így osztozz a költségeken lakótársaiddal!

Ingatlantájoló.hu 2016.11.10 12:48:37

Lakótársakkal lakást bérelni lényegesen olcsóbb, és akár azt is lehetővé teszi, hogy olyan környéken lakjunk, amit egyedül nem engedhetnénk meg magunknak. A költségeken való osztozkodás azonban számtalan kérdést felvet különösen, ha nem egyformák a szobák, vagy például valaki csak az ingyenes TV csatornákat nézi. Íme, néhány tipp, ami megkönnyítheti a költségeken való osztozkodást.

Tovább olvasom

Barátkozz a tulajjal, ha lakást bérelsz!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.26 06:18:09

Mindkettőtök érdeke, hogy jó viszonyt ápolj bérelt otthonod tulajdonosával. Ennek kialakítása a lakás megtekintésekor kezdődik, fenntartása pedig egészen az elköltözésig tart. A bérlő/tulajdonos közti kapcsolat alapvetően négy szakaszra osztható, mutatjuk, melyik fázisban, mit kell tenned, hogy a kettőtök közötti jó viszony az első perctől az utolsóig fennmaradjon.

Tovább olvasom

Szexi loft lakás egy volt kórházban

Ingatlantájoló.hu 2016.10.21 04:03:25

Sokan félnek túl sok fehéret használni a lakberendezésben, nehogy kórházhatást keltsen, pedig más színekkel megfelelően kombinálva remek enteriőröket lehet kihozni a fehérből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a New York-i loft, melyet egy kórház épületében alakítottak ki. S bár a fehér falakat meghagyták, a lakás már egyáltalán nem emlékeztet az épület eredeti funkciójára.

Tovább olvasom

Mi kerül a fa alá? Nyerd meg a karácsonyi ajándékokat a család minden tagjának Facebook játékunkon!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.19 11:55:04

Nem tudod még mi kerüljön a fa alá? Fantasztikus nyeremények várnak rád, ha velünk játszol. Nyereményjátékunkban ezúttal a család minden tagjára gondoltunk, így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző ajándékokat. Játszani szeretnél? Nem kell mást tenned, mint kommentben megválaszolni Facebook oldalunkon az aktuálisan feltett kérdést. A feladványokat 8 héten keresztül csütörtökönként tesszük közzé, a nyertest pedig következő hét csütörtökön hirdetjük. Sok sikert kívánunk nektek!

Tovább olvasom

Otthon, amit te építesz: 7 elengedhetetlen lépés kell hozzá

Ingatlantájoló.hu 2016.10.05 13:25:49

A CSOK és az áfa visszatérítés sokakat arra ösztönözhet, hogy saját telken építkezzenek, hiba lenne azonban új otthonunkra csupán úgy gondolni, mint egy nappaliból, konyhából, hálószobákból és fürdőszobából álló épületre. Az otthon ugyanis ennél jóval többet jelent, és egy saját ház építése a legjobb alkalom arra, hogy végre megvalósítsuk álmainkat, ami egy készen vásárolt lakásban bizony jelentős kompromisszumokkal járna.

Tovább olvasom

Istállóból szuper nyaraló Ibizán

Ingatlantájoló.hu 2016.10.03 09:36:12

Ki ne álmodott volna már egy nyaralóról a festői Ibizán? A spanyolországi üdülőhely igencsak népszerű a magyarok körében, és mivel a spanyol ingatlanárak nem különösebben szálltak el más nyugat-európai országokhoz képest, néhány tehetősebb honfitársunk meg is engedheti magának, hogy valamelyik spanyol nyaralóhelyen vásároljon magának ingatlant.

Tovább olvasom