Blog lista

Árulkodó jelek egy felújítandó háznál

Ingatlantájoló.hu 2016.11.22 07:09:46

Sokszor megéri felújítandó házat venni, hiszen ezeket az ingatlanokat áron alul kínálják. Aki pedig ért hozzá, vagy akinek fontos, hogy otthonát teljesen saját ízlése szerint alakítsa, az igazi aranybányára is lelhet egy ilyen házban. Egy felújítandó ingatlan azonban akár pénznyelő automata is lehet, amennyiben komoly statikai, szigetelési hibái vannak. Mikor nem szabad megvenni egy ilyen ingatlant? Íme, 4 figyelmeztető jel!

Tovább olvasom

Színre szín – Így használd a különböző árnyalatokat!

Ingatlantájoló.hu 2016.11.17 07:12:54

Akár az élénk, akár a visszafogottabb pasztellszíneket kedveled, biztosan ezerszer hallottad már, hogy egy szobában 2 vagy 3 színt érdemes használni. Ez azonban nem kőbe vésett szabály, így ideje, hogy megszegd, és megismerkedj a színekkel való dekoráció egy új módjával, melynek lényege, hogy egy szín különböző árnyalatait használod egy helyiségben. Mutatjuk, hogyan érj el lenyűgöző hatást ezzel a módszerrel!

Tovább olvasom

Így osztozz a költségeken lakótársaiddal!

Ingatlantájoló.hu 2016.11.10 12:48:37

Lakótársakkal lakást bérelni lényegesen olcsóbb, és akár azt is lehetővé teszi, hogy olyan környéken lakjunk, amit egyedül nem engedhetnénk meg magunknak. A költségeken való osztozkodás azonban számtalan kérdést felvet különösen, ha nem egyformák a szobák, vagy például valaki csak az ingyenes TV csatornákat nézi. Íme, néhány tipp, ami megkönnyítheti a költségeken való osztozkodást.

Tovább olvasom

Barátkozz a tulajjal, ha lakást bérelsz!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.26 06:18:09

Mindkettőtök érdeke, hogy jó viszonyt ápolj bérelt otthonod tulajdonosával. Ennek kialakítása a lakás megtekintésekor kezdődik, fenntartása pedig egészen az elköltözésig tart. A bérlő/tulajdonos közti kapcsolat alapvetően négy szakaszra osztható, mutatjuk, melyik fázisban, mit kell tenned, hogy a kettőtök közötti jó viszony az első perctől az utolsóig fennmaradjon.

Tovább olvasom

Szexi loft lakás egy volt kórházban

Ingatlantájoló.hu 2016.10.21 04:03:25

Sokan félnek túl sok fehéret használni a lakberendezésben, nehogy kórházhatást keltsen, pedig más színekkel megfelelően kombinálva remek enteriőröket lehet kihozni a fehérből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a New York-i loft, melyet egy kórház épületében alakítottak ki. S bár a fehér falakat meghagyták, a lakás már egyáltalán nem emlékeztet az épület eredeti funkciójára.

Tovább olvasom

Mi kerül a fa alá? Nyerd meg a karácsonyi ajándékokat a család minden tagjának Facebook játékunkon!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.19 11:55:04

Nem tudod még mi kerüljön a fa alá? Fantasztikus nyeremények várnak rád, ha velünk játszol. Nyereményjátékunkban ezúttal a család minden tagjára gondoltunk, így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző ajándékokat. Játszani szeretnél? Nem kell mást tenned, mint kommentben megválaszolni Facebook oldalunkon az aktuálisan feltett kérdést. A feladványokat 8 héten keresztül csütörtökönként tesszük közzé, a nyertest pedig következő hét csütörtökön hirdetjük. Sok sikert kívánunk nektek!

Tovább olvasom

Otthon, amit te építesz: 7 elengedhetetlen lépés kell hozzá

Ingatlantájoló.hu 2016.10.05 13:25:49

A CSOK és az áfa visszatérítés sokakat arra ösztönözhet, hogy saját telken építkezzenek, hiba lenne azonban új otthonunkra csupán úgy gondolni, mint egy nappaliból, konyhából, hálószobákból és fürdőszobából álló épületre. Az otthon ugyanis ennél jóval többet jelent, és egy saját ház építése a legjobb alkalom arra, hogy végre megvalósítsuk álmainkat, ami egy készen vásárolt lakásban bizony jelentős kompromisszumokkal járna.

Tovább olvasom

Istállóból szuper nyaraló Ibizán

Ingatlantájoló.hu 2016.10.03 09:36:12

Ki ne álmodott volna már egy nyaralóról a festői Ibizán? A spanyolországi üdülőhely igencsak népszerű a magyarok körében, és mivel a spanyol ingatlanárak nem különösebben szálltak el más nyugat-európai országokhoz képest, néhány tehetősebb honfitársunk meg is engedheti magának, hogy valamelyik spanyol nyaralóhelyen vásároljon magának ingatlant.

Tovább olvasom

Fészekrakás: Ifjú házasok első otthona egy gabonasilóban

Ingatlantájoló.hu 2016.09.22 10:27:43

Milyen az ideális első otthon? Sokat beszéltünk már arról, hogy elsősorban a környék, a lakás mérete, állapota és tájolása a döntő vásárlásnál, hiszen idővel minden mást megváltoztathatunk, így gyakorlatilag bármilyen ingatlanban kialakíthatjuk álomotthonunkat. Így volt ezzel egy fiatal, arizonai házaspár is, akik egy gabonasilóban valósították meg mindezt.

Tovább olvasom

Miért vegyél kisebb lakást mielőtt nyugdíjba mennél?

Ingatlantájoló.hu 2016.09.15 06:44:21

Nyugdíjazása után sok egyedülálló vagy párban élő nyugdíjas dönt úgy, hogy kisebb lakásba költözik, mert egy túl nagy lakás vagy családi ház fenntartása mind anyagilag, mind fizikailag megterhelő lenne számára. Ezt a lépést azonban már néhány évvel nyugdíj előtt is meg lehet tenni, amennyiben a gyerekek már kirepültek. S hogy miért érdemes megtenni? Adunk rá 4 jó okot!

Tovább olvasom

Nagy érdeklődés, kevés igénylés – Újabb engedményekkel népszerűsítik a CSOK-ot

Ingatlantájoló.hu 2016.09.12 14:00:11

Az év első 7 hónapjában több mint 70 ezren érdeklődtek a CSOK iránt, ám mindössze 14 240 igénylést nyújtottak be 38,3 milliárd forint értékben. Júliusban már 20%-kal nőtt a befogadott igények száma és 16%-kal több volt az érdeklődő a korábbi hónapokhoz képest, a kormány azonban arra számít, hogy 2017-től fut majd fel igazán az igénylések száma – nyilatkozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára múlt hét keddi sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom