Blog lista

Barátkozz a tulajjal, ha lakást bérelsz!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.26 06:18:09

Mindkettőtök érdeke, hogy jó viszonyt ápolj bérelt otthonod tulajdonosával. Ennek kialakítása a lakás megtekintésekor kezdődik, fenntartása pedig egészen az elköltözésig tart. A bérlő/tulajdonos közti kapcsolat alapvetően négy szakaszra osztható, mutatjuk, melyik fázisban, mit kell tenned, hogy a kettőtök közötti jó viszony az első perctől az utolsóig fennmaradjon.

Tovább olvasom

Szexi loft lakás egy volt kórházban

Ingatlantájoló.hu 2016.10.21 04:03:25

Sokan félnek túl sok fehéret használni a lakberendezésben, nehogy kórházhatást keltsen, pedig más színekkel megfelelően kombinálva remek enteriőröket lehet kihozni a fehérből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a New York-i loft, melyet egy kórház épületében alakítottak ki. S bár a fehér falakat meghagyták, a lakás már egyáltalán nem emlékeztet az épület eredeti funkciójára.

Tovább olvasom

Mi kerül a fa alá? Nyerd meg a karácsonyi ajándékokat a család minden tagjának Facebook játékunkon!

Ingatlantájoló.hu 2016.10.19 11:55:04

Nem tudod még mi kerüljön a fa alá? Fantasztikus nyeremények várnak rád, ha velünk játszol. Nyereményjátékunkban ezúttal a család minden tagjára gondoltunk, így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző ajándékokat. Játszani szeretnél? Nem kell mást tenned, mint kommentben megválaszolni Facebook oldalunkon az aktuálisan feltett kérdést. A feladványokat 8 héten keresztül csütörtökönként tesszük közzé, a nyertest pedig következő hét csütörtökön hirdetjük. Sok sikert kívánunk nektek!

Tovább olvasom

Otthon, amit te építesz: 7 elengedhetetlen lépés kell hozzá

Ingatlantájoló.hu 2016.10.05 13:25:49

A CSOK és az áfa visszatérítés sokakat arra ösztönözhet, hogy saját telken építkezzenek, hiba lenne azonban új otthonunkra csupán úgy gondolni, mint egy nappaliból, konyhából, hálószobákból és fürdőszobából álló épületre. Az otthon ugyanis ennél jóval többet jelent, és egy saját ház építése a legjobb alkalom arra, hogy végre megvalósítsuk álmainkat, ami egy készen vásárolt lakásban bizony jelentős kompromisszumokkal járna.

Tovább olvasom

Istállóból szuper nyaraló Ibizán

Ingatlantájoló.hu 2016.10.03 09:36:12

Ki ne álmodott volna már egy nyaralóról a festői Ibizán? A spanyolországi üdülőhely igencsak népszerű a magyarok körében, és mivel a spanyol ingatlanárak nem különösebben szálltak el más nyugat-európai országokhoz képest, néhány tehetősebb honfitársunk meg is engedheti magának, hogy valamelyik spanyol nyaralóhelyen vásároljon magának ingatlant.

Tovább olvasom

Fészekrakás: Ifjú házasok első otthona egy gabonasilóban

Ingatlantájoló.hu 2016.09.22 10:27:43

Milyen az ideális első otthon? Sokat beszéltünk már arról, hogy elsősorban a környék, a lakás mérete, állapota és tájolása a döntő vásárlásnál, hiszen idővel minden mást megváltoztathatunk, így gyakorlatilag bármilyen ingatlanban kialakíthatjuk álomotthonunkat. Így volt ezzel egy fiatal, arizonai házaspár is, akik egy gabonasilóban valósították meg mindezt.

Tovább olvasom

Miért vegyél kisebb lakást mielőtt nyugdíjba mennél?

Ingatlantájoló.hu 2016.09.15 06:44:21

Nyugdíjazása után sok egyedülálló vagy párban élő nyugdíjas dönt úgy, hogy kisebb lakásba költözik, mert egy túl nagy lakás vagy családi ház fenntartása mind anyagilag, mind fizikailag megterhelő lenne számára. Ezt a lépést azonban már néhány évvel nyugdíj előtt is meg lehet tenni, amennyiben a gyerekek már kirepültek. S hogy miért érdemes megtenni? Adunk rá 4 jó okot!

Tovább olvasom

Nagy érdeklődés, kevés igénylés – Újabb engedményekkel népszerűsítik a CSOK-ot

Ingatlantájoló.hu 2016.09.12 14:00:11

Az év első 7 hónapjában több mint 70 ezren érdeklődtek a CSOK iránt, ám mindössze 14 240 igénylést nyújtottak be 38,3 milliárd forint értékben. Júliusban már 20%-kal nőtt a befogadott igények száma és 16%-kal több volt az érdeklődő a korábbi hónapokhoz képest, a kormány azonban arra számít, hogy 2017-től fut majd fel igazán az igénylések száma – nyilatkozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára múlt hét keddi sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom

5 figyelmeztető jel, hogy még nem állsz készen egy saját lakásra!

Ingatlantájoló.hu 2016.09.07 10:15:36

A megugró bérleti díjaknak és a kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségeknek köszönhetően az egykori bérlőkből egyre többen válnak lakástulajdonosokká. Te is úgy gondolod, hogy jobban megérné törlesztőrészletet fizetni, mint bérleti díjat? Mielőtt rohannál a bankba, vedd figyelembe az alábbi intő jeleket, melyek arra figyelmeztethetnek, hogy nem állsz még készen egy lakásvásárlásra!

Tovább olvasom

Új építésű lakást vennél? Mélyen kell a zsebedbe nyúlnod, ha a menő kerületekbe költöznél!

Ingatlantájoló.hu 2016.09.05 14:16:50

Óriási különbségek mutatkoznak Budapest belső kerületei és a vidéki nagyvárosok között az új lakások árainak tekintetében – derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből. Míg a fővárosban több mint 1 millió forintot is elkérhetnek egy új építésű lakás négyzetméteréért, addig vidéken sehol nem éri el az 500 ezer forintot az új építésű lakások négyzetméterenkénti ára. Budapesten várhatóan 8200 új lakás épül fel az elkövetkező 1-2 évben, míg vidéken várhatóan 1500 új lakást adnak át 2017 végéig.

Tovább olvasom

Mire nem jó egy melléképület? Akár csillagvizsgálót is kialakíthatsz benne, ha épp ez a hobbid!

Ingatlantájoló.hu 2016.09.02 11:10:55

A melléképülettel rendelkező ingatlanoknak mindig magasabb a piaci értékük, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ingatlan tulajdonosa gazdálkodjon, saját vállalkozást indítson, vagy akár egy különálló, kiadható lakást is kialakítson telkén. De arra is tökéletesek, hogy tulajdonosaik hobbijuknak hódolhassanak anélkül, hogy zavarnák családtagjaikat, és elbújjanak egy kicsit kuckójukba feltöltődni.

Tovább olvasom

Hívatlan vendégek, akik lehet, hogy nemcsak egy éjszakára maradnak - Hogyan védd meg otthonod a kártevőktől?

Ingatlantájoló.hu 2016.09.01 08:54:44

Amikor új lakást keresünk, az elhelyezkedéstől a méretig, a tájolástól, a lakás állapotáig nagyon sok szempontot figyelembe veszünk a választásnál. De vajon gondolunk-e arra, hogy milyen kártevőkkel kell majd szembenéznünk új otthonunkban? És tudjuk-e hogyan vehetjük észre őket már a lakás megvásárlása előtt?

Tovább olvasom

A túlárazás veszélyei: Ráfizethetsz, ha drágábban adnád otthonodat!

Ingatlantájoló.hu 2016.08.29 10:24:41

Egy lakás árát jól meghatározni kész művészet különösen, hogy egy ingatlan annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte. Az eladók azonban nem látnak bele a vevők fejébe, ráadásul az alku lehetőségét is sokan belekalkulálják az árba. Így gyakran esnek abba a hibába, hogy eleve magasabb árat kérnek, mint amennyit kapni szeretnének, és túlárazzák otthonukat. A túlárazás azonban sokba kerülhet. Mutatjuk miért!

Tovább olvasom